1. Alle geplande raadplegingen worden geannuleerd vanaf maandag 14 maart 2020. Deze maatregelen volgen op de beslissing van de overheid in het kader van de corona crisis.
 2. Zo er echt dringende afspraken zouden zijn en dit na verwijzing van Uw huisarts of specialist, dan kan deze arts ons contacteren elke weekdag tussen 09 en 12 uur en kunnen we voor U een afspraak vastleggen.
 3. Daghospitalisaties voor toediening van therapieën via infuus zullen blijven doorgaan, op voorwaarde dat U niet ziek bent. Deze gebeuren zoals in het verleden op de campus Virga Jesse en in het AZ Vesalius in Tongeren.
 4. Van zodra de situatie verbetert zullen we in de mate van het mogelijke de patiënten opnieuw contacteren voor een nieuwe afspraak. Indien U niets van ons zou horen, kan U uiteraard steeds zelf terugbellen.
 5. De reumatolen zijn tijdens de weekdagen bereikbaar tussen 09 en 12 uur voor telefonisch consult .
 6. Indien U voorschriften nodig heeft die de huisarts niet kan voorschrijven in kader van specifieke terugbetaling kan U de reumatologen contacteren dagelijks tussen 09 en 12 uur en zullen deze voorschriften worden opgestuurd naar U.
 7. Zo er een terugbetaling verloopt van een specifieke dure reuma-medicatie verzoeken we U per post een copy te bezorgen van het attest dat moet verlengd worden en zullen we trachten de verlenging in orde te brengen en U te bezorgen.
 8. Voor alle praktische mededelingen rond Uw reumamedicatie kan U best de volgende websites consulteren : meer specifiek zal U informatie vinden rond onstekingsremmers of Nsaid’s, biologische geneesmiddelen, anti-reumatische basistherapieën en JAK inhibitoren en Plaquenil (voor lupus en reumatoïde artritis)
  1. reumahasselt.be
  2. kbvr.be
  3. reumanet.be
 9. We doen er alles aan om onze patiënten zo goed mogelijk door deze moeilijke periode te helpen en U kan ons tijdens de weekdagen elke dag telefonisch bereiken op 011-224300 tussen 09 en 12 uur.